Veelgestelde vragen

Algemene informatie

Blijft altijd een lastige vraag omdat iedereen anders leert. Een gemiddelde aantal rijlessen voor een beginnende bestuurder is 39 uur (zie onderzoeken CBR) daarom adviseren we altijd een proefles zodat de instructeur een inschatting kan maken.
Ja dat kan! Hiervoor moet je wel in het bezit zijn van een theorie-certificaat, zodat de rijschool direct een praktijkexamen kan aanvragen.
Indien je kiest voor een pakket kun je deze in twee termijnen betalen. De eerste deel wordt aan het begin van de rijopleiding overgemaakt en de tweede deel wordt halverwege van het pakket verwacht.
Wij zijn erg flexibel. Je kan meerdere keren per week lessen. Bij de proefles kan je aangeven welke dagen/tijden het je schikt. De instructeur zal dan een planning maken.
Zaterdag, zondag en in de avonden zijn gewoon onze werkdagen. Heb je geen tijd doordeweeks of in de avonden? Geen probleem. Zaterdag en zondag stellen wij ook beschikbaar voor onze leerlingen.
Ons rijgebied is heel breed. Wij rijden in Amsterdam, Haarlem en omgeving. Twijfel je of wij in jouw gebied rijden? Stuur een bericht of E-mail. Bellen is sneller!
Indien je nog twijfelt over welke pakket het best bij je past heb je ook de optie om losse lessen te nemen. Deze worden contant betaald aan de instructeur. Je krijgt uiteraard direct een betaalbewijs mee.
De landelijke slagingspercentage is ongeveer 50% (verschilt per kwartaal). En nu komt het! Onze slagingspercentage is in de afgelopen 10 jaar nooit onder 70% gedaald.
Zodra de leerling op ongeveer 60% van de rijopleiding zit wordt een praktijkexamen aangevraagd en wordt in de laatste weken aan de overige 40% gewerkt.
De wachttijden verschillen per periode. Het gemiddeld is 5 á 6 weken.
Wij hanteren een opzegtermijn van 48 uur. Elke rijles die korter dan 48 uur voor aanvang is geannuleerd, wordt volledig in rekening gebracht. Zie de voorwaarden.

Kosten

Een proefles bieden we gratis aan de cursisten die bij ons komen rijden. Wil je toch verder kijken? Dan kost de proefles een schappelijk prijsje (zie tarieven lijst).
Ja, het CBR vraagt eenmalig € 38,80 voor de gezondheidsverklaring (wordt jaarlijks verhoogd).
Een rijbewijs aanvragen kost gemiddeld €39,75 (per gemeente verschillend). Exclusief spoedkosten. Daarbij komen nog de kosten voor jouw pasfoto’s, zo’n € 10. Een rijbewijs vraag je aan bij de gemeente. Dat kan vanaf de dag nadat je bent geslaagd voor je rijexamen bij het CBR. Zie de website van je gemeente voor de precieze kosten en de openingstijden voor het aanvragen van je rijbewijs.

Theorie

Je kunt op twee manieren het theorie halen. Doormiddel van een theorie-cursus (eendaagse cursus, zie tarieven voor de prijs) of zelfstudie doen, een boek aanschaffen en gaan leren. Via www.cbr.nl kan je een theorie-examen aanvragen. Je hebt wel een Digid- code nodig om het aan te vragen.

Bij ons kan je ook een theorie cursus volgen. Voor meer informatie neem contact op met je rij- instructeur.
Een theorie-certificaat is een 1.5 jaar geldig dus genoeg tijd.