Motorrijlessen in Haarlem

Motorrijden is misschien wel de leukste manier om jezelf te verplaatsen en het geeft je dat ultieme vrijheidsgevoel! Begin daarom met je motorles bij Rijschool Verkeerskunde.

Voordat je gaat lessen met de motor hoef je niet in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat of rijbewijs B. Op het examen moet je wel in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor de motor.


De motoropleiding bestaat uit 2 delen

Deel 1: Voertuigbeheersing (AVB) zijn de bijzondere verrichtingen.
Deel 2: Verkeersdeelneming (AVD) is het rijden zelf.


Er zijn 3 verschillende categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A.

Het type rijbewijs dat je kunt halen, hangt af van het vermogen van de motor, jouw leeftijd en ervaring.

A1 is voor de lichtste motor
Vanaf 18 jaar mag je hiervoor examen doen (vanaf 17 jaar praktijkles). Je moet dan zowel een theorie- als praktijkexamens afleggen. De twee praktijkexamens bestaan uit een onderdeel voertuigbeheersing en een onderdeel verkeersdeelneming.

A2 is voor de middelzware motor
Vanaf 20 jaar mag je hiervoor praktijkexamen doen, mits je minstens 2 jaar rijbewijs A1 hebt. Je kunt ook vanaf je 20e starten met lessen. In dat geval moet je zowel theorie- als praktijkexamens afleggen.

A is voor de zware motor
Vanaf 22 jaar mag je hiervoor praktijkexamen doen. Mits je minstens 2 jaar rijbewijs A2 hebt. Heb je geen rijbewijs A2? Dan moet je minstens 24 jaar zijn. Je moet dan een theorie- en praktijkexamens doen. Het praktijkexamen bestaat in dat geval uit een examen voertuigbeheersing en een examen verkeersdeelneming.


Betaling

Wij willen onze leerlingen meerdere betalingsmogelijkheden aanbieden. Onze leerlingen kunnen ervoor kiezen om per les te betalen. Daarnaast is het ook mogelijk om je lessen in termijnen te betalen. Dit is echter alleen mogelijk bij afname van een pakket.

Betalen in termijnen

Wij zijn erg flexibel en wil jou de beste betaalopties aanbieden. Zo mag je bijvoorbeeld per les betalen en als je kiest voor een pakket is het nu ook mogelijk om in termijnen te betalen. Op deze manier kun je onbezorgd je rijbewijs halen, en al meteen beginnen met lessen. Lukt het je dus niet om meteen te betalen, maar wil je wel heel graag alvast beginnen met rijlessen, dan kun je bij ons terecht! Wij kijken altijd samen wat er mogelijk is en maken een afspraak over de betalingstermijn.


Bekijk onze tarieven

Waarom Rijschool Verkeerskunde?

  • Hoog slagingspercentage
  • Altijd een rijopleiding op maat
  • Deskundige rij-instructeurs
  • Rijles in een nieuwe, comfortabele lesauto
  • Je wordt thuis opgehaald en thuis afgezet
Contact ons voor meer info